top of page
Uitleg Initiatie

Wat is initiatie?

Het belang van Initiatie door Dr. Arne Rubinstein

Initiatie, Een Nieuw Begin


Initiatie is het afsluiten van een bepaalde periode en het markeren van een nieuw begin. Als een soort inwijding of opening naar een nieuwe wereld. De start van een initiatieproces gaat vaak gepaard met een gevoelde roep dat er iets anders wil ontstaan in het tot dan gelopen leven.


Het Leven is onze grootste initiator! Door de vele uitdagingen die het op ons pad brengt, kunnen we onszelf ontwikkelen als mens. Helaas trekken de kansen die het leven ons biedt vaak onbewust aan ons voorbij. Met als gevolg dat we na een periode van rust en herstel weer terugvallen in oude patronen.


Een initiatie, Rites of Passage, is een ritueel dat de overgang van de ene levensfase naar de andere markeert en bekrachtigt. Het helpt je je oude identiteit los te laten, zodat je je nieuwe identiteit bewust kunt aanvaarden en integreren. Het geeft een diepere zin en betekenis aan je leven.


Het is belangrijk om bewust aandacht aan belangrijke overgangen in levensfases te geven. Door dit te eren en te vieren, ontwikkel je innerlijke stevigheid. Je kunt dan met meer bewustzijn omgaan met alle verleidingen in de huidige maatschappij. Dit zorgt voor een duurzame verandering in je leven.


Onze voorouders wisten al dat een initiatie een wezenlijk onderdeel is van onze menselijke reis. Initiaties kwamen en komen dan ook wereldwijd in alle culturen voor. Ze zijn in iedere levensfase van groot belang, voor zowel jongeren als volwassenen!

bottom of page