top of page
Raymond Franzel

INITIATIEFNEMER
Raymond Fränzel

Even kennismaken…


Mijn naam is Raymond Fränzel. Als voormalig zelfstandig ondernemer is er tijdens de financiële crisis ('08-'12), iets ontwaakt in mij. Vragen kwamen voorbij als ‘Waar verdien ik mijn geld mee?’ en ‘Waar draag ik aan bij?’. Zingevingsvraagstukken die mij, na de verkoop van mijn bedrijf in 2014, gebracht hebben op het pad van bewustwording.


In 2015 gloorde er al een nieuw toekomstbeeld en het vroeg tijd om hier naartoe te groeien. Tijd om tot rust te komen en om oude overtuigingen en conditioneringen los te laten.

Ray - circle.png

Mijn missie is om mannen weer in contact te brengen met hun innerlijk vuur en hun eigen diepere weten. 

 

Ik ben een idealist en zet mij in voor een bewuste samenleving waarin mensen in harmonie met de natuurlijke bronnen die de aarde ons biedt samenleven. Nu en voor toekomstige generaties!

Door de ruimte die ontstaan is ben ik op mijn plek aangekomen en doe ik waar ik blij van word. Ik woon en werk op het Kasteel voor Bewustwording en als ik in Nederland ben woon en verblijf ik in Arnhem. Ik een hele fijne en liefdevolle relatie met Desirée Houkema en ben vader van twee prachtige kinderen (Bram, 21 en Susanne, 18).

 

Benieuwd naar meer? Ontdek mijn persoonlijke verhaal in het E-boek 'Her-inner je zelf!'. Gratis download

Huis-‘regels’

Elkaar ont-moeten

Initiatie, Een Nieuw Begin


Initiatie is het afsluiten van een bepaalde periode en het markeren van een nieuw begin. Als een soort inwijding of opening naar een nieuwe wereld. De start van een initiatieproces gaat vaak gepaard met een gevoelde roep dat er iets anders wil ontstaan in het tot dan gelopen leven.


Het Leven is onze grootste initiator! Door de vele uitdagingen die het op ons pad brengt, kunnen we onszelf ontwikkelen als mens. Helaas trekken de kansen die het leven ons biedt vaak onbewust aan ons voorbij. Met als gevolg dat we na een periode van rust en herstel weer terugvallen in oude patronen.


Een initiatie, Rites of Passage, is een ritueel dat de overgang van de ene levensfase naar de andere markeert en bekrachtigt. Het helpt je je oude identiteit los te laten, zodat je je nieuwe identiteit bewust kunt aanvaarden en integreren. Het geeft een diepere zin en betekenis aan je leven.


Het is belangrijk om bewust aandacht aan belangrijke overgangen in levensfases te geven. Door dit te eren en te vieren, ontwikkel je innerlijke stevigheid. Je kunt dan met meer bewustzijn omgaan met alle verleidingen in de huidige maatschappij. Dit zorgt voor een duurzame verandering in je leven.


Onze voorouders wisten al dat een initiatie een wezenlijk onderdeel is van onze menselijke reis. Initiaties kwamen en komen dan ook wereldwijd in alle culturen voor. Ze zijn in iedere levensfase van groot belang, voor zowel jongeren als volwassenen!

Uitleg Initiatie

Uitleg Initiatie

20230712_165904.jpg

Samen zijn en elkaar ontmoeten brengt vreugde en een gevoel van thuiskomen.

 

Op het Kasteel voor Bewustwording nodigen we je uit om met een helder bewustzijn 'echt' aanwezig te zijnDit doen we bijvoorbeeld door een afleidingsvrije omgeving te creëren. Vrij van bewustzijnsbeïnvloedende middelen als alcohol, sigaretten en sociale media. Daarnaast bevordert het gebruik van ecologische producten en plantaardige voeding een diepere verbinding met jezelf, anderen en de natuur.

 

Als deze uitnodiging een te grote impact op jouw welzijn heeft, laat het ons dan weten. Dan vinden we gezamenlijk de weg om ontspannen samen te kunnen zijn.

Bijdrage
Hoe geef jij de aarde door?

Bijdrage?

Wil je een bijdrage leveren?

Dat kan en graag zelfs! Bijvoorbeeld door een vrijwillige gift te doen, waarbij je uiteraard zelf bepaalt hoeveel. Elke bijdrage is welkom. Je ondersteunt hiermee onze missie en het onderhoud van het kasteel.

QR.jpg

Naast financiële steun zijn wij geïnteresseerd in wie jij bent en naar wat jouw persoonlijke talenten en kwaliteiten zijn. Heb je twee rechterhanden, of veel verstand van tuinieren, zelfvoorzienend leven, het zuiveren van water in een meertje, permacultuur, voedselbos, bosbeheer, of iets anders?

Neem dan contact met ons op als je met jouw talenten of expertise wilt bijdragen!

Bijdragen kan direct door op de QR code te klikken of deze te scannen

Of via IBAN t.n.v. J.R. Fränzel

FR76 2763 3121 2901 0103 2536 030

BIC: BUNQFRP2XXX

Het belang van Initiatie door Dr. Arne Rubinstein

bottom of page