top of page

Inspiratiebronnen

1914.jpg

Rudolf Steiner

esoterie.png

De Esoterie

Rudolf Steiner is de grondlegger van de antroposofie, het Vrije School Onderwijs en de biologisch-dynamische landbouw. Als esotericus, schrijver, architect en filosoof heeft hij veel nagelaten op het gebied van ons mens zijn en het mysterie van het leven.


“To truly know the world, look deep within your own being,
To truly know yourself, take a real interest in the world”.

De Esoterie nodigt uit om de weg naar binnen te gaan. Het brengt je naar een ‘verborgen’ gebied wat met onze zintuigen of de wetenschap niet te verklaren valt. In tegenstelling tot exoterie, wat naar buiten gericht is en kennis betreft die voor iedereen toegankelijk is. Het gaat bij esoterie dus over het ontwikkelen van een ‘innerlijk weten’ en wijsheid. In verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Door (doorleefde) ervaringen aan te gaan, ontstaan er nieuwe in-zichten en meer bewustzijn. Je ontdekt hierdoor ‘het mysterie van het leven’ en hervind je oorspronkelijke natuur.

rites_of_passage-removebg-preview.png

Rites of Passage

Rites of Passage zijn rituelen die een overgang van de ene levensfase naar de andere markeren en bekrachtigen. Deze overgangsrituelen helpen onze psyche om zingeving te vinden in de veranderingen die we doormaken tijdens ons leven en om betekenis te geven aan onze levenservaringen. Door hier bewust aandacht aan te geven en de belangrijke. overgangen te eren en te vieren, ontwikkelt de geïnitieerde (de ingewijde) innerlijke
stevigheid. Hierdoor kun je met meer bewustzijn omgaan met alle verleidingen die de huidige maatschappij te bieden heeft. En vooral: met focus op wat voor jou het leven zin-gevend maakt je eigen levenspad verder bewandelen en daarin van betekenis zijn voorjezelf en anderen!

Geïnspireerd door enVerbonden met

soulquest.png
Logo TAO training.png
image001_edited.jpg
mannehart.jpg
de praktijkvader.png
Rites of Passage Institute
HEJOKA-logo-150.png
bottom of page