top of page
  • Foto van schrijverRaymond Fränzel

De weg uit het doolhof van Grensoverschrijding.

Bijgewerkt op: 21 apr.

Managers gaan op cursus over grensoverschrijdend gedrag - bangalijsten - mannen op invloedrijke posities en ook de 'gewone' man die ongepast gedrag vertonen - vrouwen die (onbewust) een faciliterende rol hebben...


Het is een hele toestand waar we op huidige manier nooit uit gaan komen!

Er wordt steeds meer zichtbaar en dat is de bedoeling. Dat wat niet benoemd wordt maar wel voelbaar en hoorbaar is moet op tafel komen en besproken worden. Het is pijnlijk, zeker als je zelf te maken hebt gehad met grensoverschrijdend gedrag. Echter de huidige weg van straffen, uitsluiten, veroordelen en spreken in termen van dader en slachtoffer zal ons niet de uitgang uit dit doolhof wijzen. We hebben het samen te doen, mannen en vrouwen en het begint bij ons zelf.Een perspectief switch, stel dat reïncarnatie een realiteit' is... Dan zou dit betekenen dat wij hier allemaal al vaker geweest zijn, terug zullen komen en soms in de gedaante als man of vrouw. Als dit waar is (en voor mij is dit waar) dan betekent dit dat wij allemaal dader en slachtoffer zijn geweest. Voor mij geeft dit een heel ander perspectief, het ‘verzacht’ en het opent een veld met een meer compassievolle beschouwing en kijk naar het geheel.


Als we in termen van daders spreken dan zie ik dat een 'dader' ook over zijn eigen grenzen gaat, hij of zij beschadigd zichzelf ook en is dus ook slachtoffer van zijn of haar eigen handelen. Het is een complexe kluwen die zich verder uitstrekt dan allen 'de dader of het slachtoffer'. Het duikt de familielijnen in en dit heeft dus invloed op de generaties die na ons komen. De meeste van ons (ook ik) die een grens over (zijn) (ge)gaan, bij zichzelf of een ander, weten prima dat het niet klopt en dat het anders moet en waarom lukt dit dan niet?

Omdat we te maken hebben met natuurlijke energieën. Het zijn krachten die wij niet kunnen onderdrukken en dit moeten we ook niet willen.


Een appelboom kan je ook niet vragen om zijn bloesem in het voorjaar te stoppen. Het stroomt gewoon...De meeste van ons weten niet hoe om te gaan met deze natuurkrachten en het is niet alleen maar op te lossen door erover te praten en mensen aan de schandpaal nagelen.


We zijn vergeten dat wij verbonden met de natuur zijn en hier hebben wij het te zoeken om echt de beweging te kunnen maken naar een harmonische en veilige samenleving.

Als man weet ik wat voor krachten er in mij gingen stromen toen ik in mijn pubertijd kwam. In mijn e-boekje 'Herinner je zelf!' heb ik beschreven dat het ergens een wonder is dat ik hier zonder al te veel kleurscheuren doorheen gekomen ben. Het is intens, zowel voor mannen als vrouwen en wie is er om ons de weg te wijzen? Deze mensen zijn er niet of nauwelijks omdat ze het ook zelf hebben moeten ervaren en uit-zoeken.


Hoe mooi zou het als wij, mannen en vrouwen met ons zelf op pad gaan. Om onze infantiele strategie om te buigen naar een gezond volwassen gedrag met een daarbij passende seksuele identiteit. Vanuit hier kunnen wij dan het juiste gaan voorleven voor onze kinderen.

De weg is het midden en daar kom je niet als je deze natuurlijke stroom gaat onderdrukken. Als je gaat onderdrukken dat wordt het als een drukvat die uiteindelijk barst en zijn weg zoekt. Kijk maar de voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag binnen de kerk.

Het is niet mogelijk om alleen tot God te bidden en deze natuurlijke stroom te negeren.

Grensoverschrijding is wereldwijd verspreid, geworteld in samenleving en niet alleen binnen de seksualiteit of man/vrouw dynamieken. Het is aanwezig op de werkvloer, binnen scholen, sportverenigingen, in de economie en in de Amazone waar de oerbossen gekapt worden.

Hoe komen we dan uit dit doolhof?

Inmiddels heb ik de weg leren kennen... via het Taoïsme. Een oude Chinese wijze route die ons bij de hand neemt en de weg wijst in het transformeren van onze seksualiteit.


Onze seksuele energie is bron waar het begint en waar de oplossing te vinden is.

Is dit complex of zweverig? Nee hoor, het is eenvoudig en voor iedereen beschikbaar. Het kan zelfs via een online module getraind worden. Zo heb ik het de eerste jaren gedaan.


Wat levert het nog meer op? Vitaliteit, emotionele balans en bewustzijnsontwikkeling.


Nieuwsgierig geworden? Plan dan een online kennismaking of stuur een email naar info@kasteelvoorbewustwording.nl om de mogelijkheden te verkennen.


Overdrachtpartner van Taotraining.

78 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page