top of page
  • Foto van schrijverRaymond Fränzel

Mijn inspiratiebron 'Rudolf Steiner'

Een van mijn grote inspiratiebronnen is Rudolf Steiner (1861-1925). Hij is onder andere de grondlegger van het Vrije Schoolonderwijs (Hoofd - Hart - Handen), de Biologische dynamische landbouw en de grondlegger van Weleda (genees- en verzorgingsproducten op basis van 100% natuurlijke ingrediënten).


In mijn e-boekje 'Her-inner jezelf!' komt hij geregeld voorbij en afgelopen zomer heb ik het Goetheanum in Zwitserland bezocht (zie afbeeldingen). Zeg maar 'de Bron'. Op mijn pad van Bewustwording 'ontvang' ik veel steun en inspiratie van hem. De kern gaat van zijn werk gaat voor mij over 'de ontwikkelingsweg van de mens' en dat dit dus meer is dan opgroeien, boodschappen doen, een relatie krijgen, werken, met pensioen gaan om vervolgens dood te gaan. Hij nodigt ons echt uit om met ons zelf op pad te gaan en hiermee zicht te krijgen op de zin van het leven en niet door een beetje spiritueel te gaan zitten doen.


Een quote van hem is:


Wat is de betekenis van spiritualiteit als het niet verbonden is met de aarde?

Gisteren las ik ook een mooi stuk tekst. Het zijn voor mij teksten die iets openen waar volgens mij velen van ons zich niet bewust van zijn maar die bijdragen aan een andere 'hogere vorm' van samen zijn en leven.


Een vijandige gedachte is voor de ziel hetzelfde als een klap in het gezicht.
Iedereen geeft tegenwoordig toe dat het echt is als iemand je met hand slaat, dat het daadwerkelijk gebeurt. Maar het is niet zo makkelijk te geloven dat het net zo echt is als ik iemand een slechte gedachte stuur. We moeten ons ervan bewust zijn dat een vijandige gedachte die ik naar mijn medemens stuur, de gedachte aan antipathie of haat, naar zijn ziel hetzelfde is als een klap in het gezicht zou zijn. Een negatief gevoel, een gevoel van haat en onverschilligheid waarmee ik een ander confronteer is in werkelijkheid hetzelfde als een lichamelijk letsel.
Bron (Duits ): Rudolf Steiner – GA 264 –

De komende periode zal ik wat meer delen omtrent Rudolf Steiner en in de nazomer van volgend jaar gaan Desirée Houkema en ik een programma aanbieden met een bezoek aan het Goetheanum in Zwitserland. De inhoud van het programma zal gaan over ons pad van bewustwording en ondersteund worden door de inzichten van Rudolf Steiner, het initiatiewerk, Tao training en het systemische werk (familie opstelling).2 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page